Kruiskamp 20-2, 3814 PC Amersfoort  |  06-144 01 555

Mobiliteit

De vraagstelling naar personeel veranderd. Er wordt meer ondernemersflexibiliteit van de organisatie en haar medewerkers verwacht. Bedrijven zien hun flexibile schil van werknemes groeien.

Wat is de huidige conditie van uw organisatie? Hoe kan zij met haar medewerkers op deze ontwikkeling aansluiten?

H@ 1e Spoor werkt samen met management en medewerkers aan ‘Mobiliteit’ oftewel duurzaame inzetbaarheid van de medewerkers.

Om hierin optimaal in te ondersteunen hebben wij een groot aantal diensten ontwikkeld al dan niet in samenwerking met partners. Samen willen we komen tot een optimale inzet van persoonlijke kwaliteiten en ambities van management en medewerkers..

Mobiliteitscheck.

Middels online tooling en managementsessies krijgt het  management inzicht hoe ‘fit’ de medewerkers zijn om optimaal ingezet te kunnen worden  bij de huidige en toekomstige vraagstelling van de onderneming.

Potentieel en Arbeidsmarkt orientatitie.

Met de medewerker zal een snelle scan gedaan worden, om de interne mogelijkheden in kaar te brengen.

Interne mobiliteit.

Middels intensieve begeleiding (coaching, assessments, workshops en jobhunting) gaan we samen met medewerker op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de organisatie

Begeleiding outsourcingsdeals.

Afhankelijk van de outsourcingsdeal bieden wij ondersteuning aan latende en ontvangende managers en aan medewerkers die bij de deal betrokken zijn.

Outplacement.

Begeleiding naar een andere baan buiten de organisatie, ondersteund door H@ 1e Spoor en haar partners. H@ 1e Spoor verzorgt het gehele traject, biedt loopbaanbegeleiding aan de medewerkers en/of groepen en zoekt passende vacatures.